top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

עמותת SpaceIL קוראת לגופים ברחבי העולם להציע הצעות לניסויים במשימת החלל של בראשית2

פרויקט בראשית2 של עמותת SPACEIL הצפוי להיות משוגר בשנת 2024, מהווה הזדמנות היסטורית לפריצת דרך טכנולוגית, מדעית וחינוכית בדגש על הדור הצעיר, ובימים אלה, מפרסמת העמותה קול קורא להגשת הצעות לניסויים במשימת החלל בראשית2.

הקול הקורא מכוון לאוניברסיטאות, צוותי מחקר וחברות טכנולוגיות ברחבי העולם, במטרה לחבר עוד גורמים עם חלומות גדולים ורעיונות מעוררי השראה למחקרים יוצאי דופן. בכך, לחבר שותפים נוספים למסע שהפך מיוזמה פרטית של עמותת SpaceIL למסע לאומי בבראשית1 וכעת עשוי להפוך למשימה בינלאומית.

ההצעות למחקר יכולות להתמקד במגוון נושאים ובהם ניסויים העוסקים באדמת הירח, מצב פני השטח, קיימות על הירח - ייצור מים ומזון, אסטרוביולוגיה, נתונים השוואתיים משני צידי הירח ועוד. מטרת הקול קורא מלבד הרחבת הידע ויצירת שותפים נוספים למסע, היא לשלב מחקר מדעי עם תוכניות חינוך הפונות לציבור באמצעות ביצוע ניסויים שניתן יהיה להנגיש חינוכית לתלמידים, ובכך לקרב עוד צעירים לעולם המדע, כחלק מחזונה של SpaceIL. לכן, דורשת העמותה לשלב בהצעה לניסוי מתווה לתוכנית חינוכית הקשורה למשימה. חשוב לציין שמדובר ב-ניסויים שיושלבו בכל כל אחת מ-3 החלליות- חללית האם (מקפת) ושתי הנחתות. בעמותה הגדירו מאפיינים בסיסים לניסויים כגון, משך הניסוי עבור הנחתות- עליו להיות בפרק זמן קצוב מרגע השחרור בחלל, לעומת זאת ניסויים עבור חללית האם יוכלו להימשך בין שנתיים לחמש שנים. עוד פירטו, כי משקל מערכות הניסויים עבור כל אחת מהנחתות יוכל להיות עד 2.5 ק"ג ואילו עבור חללית האם ניתן לשלב עד 5 ק"ג. כמו כן נוספו דרישות פיזיות נוספות והדגישו כי על מערכותהניסויים לעמוד בתנאי החלל הכוללים קרינה, טמפרטורה קיצוניות ועוד.

משימת ״בראשית2״ מתוכננת לייצר הישגים בינלאומיים בתחום החלל העמוק ביניהם: נחיתה כפולה על הירח במשימה אחת; נחיתה בצד הרחוק של הירח (עד היום רק סין הצליחה לנחות שם); הנחתות (הצמודות לחללית האם) תהיינה החלליות הקטנות ביותר ששוגרו אי פעם לחלל (כל אחת מהן שוקלת כ120 ק"ג עם דלק ו-60 ק"ג בלי דלק); בנוסף, חללית האם (אשר תיבנה בשיתוף עם תע"א) מתוכננת למשימה ארוכת טווח של כ-5 שנים ותהווה פלטפורמה לפעילות חינוכית מדעית בארץ ובעולם, באמצעות חיבור מרחוק, אשר תאפשר לתלמידים ומדענים וחוקרים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק.

כזכור, לאחרונה הודיעה העמותה כי השלימה גיוס של 70 מיליון דולר מפטריק דרהי, מרטין מושל ומוריס קאהן שתרמו יחדיו את הסכום לטובת המשימה.

מועד אחרון להגשה: 15 בנובמבר 2021.


bottom of page